zaterdag 13 augustus 2011

kleding voor Siemen en Femke


Eindelijk er aan toe gekomen om weer eens te naaien.
Ik had de kleertjes voor Femke al geknipt anders had ik het niet meer gemaakt. Ik heb nog 1 setje voor haar wat ik af moet maken en dat is dan ook het laatste zomers setje voor haar. Nu maar hopen dat het nog wat zomers weer wordt. De Elodie die ik voor haar gemaakt heb was even puzzelen ik had maar 1 meter stof, dus de naden maar wat smaller geknipt en gelukkig past de jurk ook nog goed. De Tini vindt ze zelf prachtig maar ik ben er niet zo tevreden over. Het was de eerste keer dat ik dit model maakte en het patroon valt volgens mij erg groot. Ik heb maat 98/104 gemaakt en het zou een tuniek zijn maar het is meer een jurkje geworden.
Ik weet niet of ik dit model haar wel mooi vind staan maar misschien moet ik het jurkje nog wat innemen.
De jas/vest voor Siemen is al een hele tijd klaar en die draagt hij met veel plezier. Alles wat mis kon gaan aan die jas is ook mis gegaan, als het voor femke was had het al in de kliko gelegen. Maar zo vaak maak ik niet wat voor hem dus mijzelf gedwongen om het af te maken. Het begon al met het knippen, de ruiten lopen niet mooi door(even te snel). Ik heb tricot gebruikt voor de voering nou dat was echt een rot klus, krijg dat er maar mooi in. Naar heel vaak uithalen, zit het nu nog niet naar mijn zin. Maar goed hij heeft een speeljas waar hij blij mee is. Voor mij zelf heb ik ook nog 2 rokjes gemaakt die ik al vaak heb gedragen maar ze moeten nog steeds op de foto, dus dat komt nog.

5 opmerkingen:

 1. Mooi gemaakt hoor,de Elodie is echt super goed gelukt!Ach en kijk eens bij gekochte kleding...dat is ook niet perfect toch.Je zoon is zichtbaar blij met zijn stoere jas!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke kleding heb je gemaakt, vooral het blauw/witte setje voor Femke vind ik erg leuk. De jas voor Siemen is een echte stoere jas geworden, jammer van de ruiten maar dat gebeurt je niet weer. Je zoon is er blij mee en daar gaat het om!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke kleding heb je gemaakt! En als ze iets met zoveel plezier dragen is het de moeite zeker waard geweest!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi gemaakt weer! Vooral het eerste setje van Femke vind ik leuk. Het is dus wel mogelijk om een Elodie te maken van 1 meter, staat haar mooi. De Tini oogt inderdaad wat ruim, wel een leuke kleurcombi!

  groetjes, Elske

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtige jurkjes!! En de stoere jongensjas ziet er ook goed uit hoor!

  BeantwoordenVerwijderen